Naturalny olej brzoskwiniowy

Naturalny olej brzoskwiniowy
Kliknij, aby powiększyć Nowość
8,51 zł
/ szt. brutto
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny

Filtrowany olej otrzymywany z pestek brzoskwini w wyniku tłoczenia na zimno. Lekki olej podobny w składzie do oleju ze słodkich migdałów. Zawiera wysoką zawartość kwasów NNKT w tym kwas omega -6,9. Zmiękcza naskórek, działa ochronnie, poprawia kondycję zmęczonej cery oraz delikatnie ściąga rozszerzone pory. Doskonały do każdego rodzaju skóry, również wrażliwej skóry dzieci.

Brzoskwinia zwyczajna - Gatunek rośliny należący do rodziny różowatych.  Najprawdopodobniej roślina pochodzi z północno-wschodnich i środkowych Chin. Występuję tylko w odmianie uprawnej. Drzew brzoskwini rośnie do 6 metrów wysokości i  średnio żyję do 30 lat. Owoce brzoskwini o masie 100-200 są koloru żółtego z miejscowymi czerwonymi rumieńcami. W środku owocu znajduję się pestka z której otrzymuję się jasnożółty olej roślinny o dość rzadkiej konsystencji.


Stosowanie:

- bezpośrednio na skórę, usta i paznokcie
- jako zmiękczający skórę dodatek do kremu lub balsamu
- do masażu w połączeniu z innym olejem, np. ze słodkich migdałów
- do nawilżającej skórę kąpieli

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.


Skład INCI:

100% naturalny olej roślinny, bez dodatków zapachowych, barwników i konserwantów.

Szczegóły

Pojemność: 50 ml

Kraj producenta: Polska

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixel