Naturalny olej z pestek moreli

Naturalny olej z pestek moreli
Kliknij, aby powiększyć Nowość
9,37 zł
/ szt. brutto
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Doskonale się wchłania utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry zwłaszcza suchej, dojrzałej i wrażliwej.

Morela Pospolita - Drzewo lub krzew o wysokość do 15 metrów należące do rodziny różowatych. Uprawiane jest od ponad 4000 tysięcy lat, a miejscem pochodzenia są Chiny. Aktualnie występuje w wielu krajach jak USA, Argentyna, Chile i cała Europa. Owoce zwane pestkowcem są kulistego kształtu o pomarańczowej skórce z lekkim czerwonym rumieńcem, osiągając masę od 30 do 80 gram. Z nasion pestki otrzymuje się olej wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.

 

Sposób użycia:

- bezpośrednio na skórę
- masaż całego ciała
- dodatek do kremów i balsamów
- idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych
- godny polecenia jako dodatek do kąpieli dzieci i niemowląt
-moczenie stóp

 

Skład INCI:

Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil.

Szczegóły

Pojemność: 50 ml

Kraj producenta: Polska

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixel